Ako želite da spremite ukusan i zdrav obrok za celu porodicu ovo je odlična ideja za porodični ručak. Može se praviti i u kotliću ukoliko imate mogućnost da uživate u pripremanju obroka napolju.

Sastojci

  • 800 g junećeg ramsteka
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašičice senfa
  • kašika soli
  • kašika majčine dušice
  • po 1 kašičica bibera i žalfije
  • 3 peršuna
  • 1 paprika
  • 1 crni luk
  • 600 g krompira
  • 100 ml belog vina
  • 2 šargarepe

Priprema

Oljuštite i isecite krompir na kocke 2×2 cm i kuvajte ga u slanoj vodi 20 min. Juneći ramstek isecite na šnicle debljine 1 cm, posolite, pobiberite i premažite senfom sa obe strane.

Tako mariniran ramstek pecite u tiganju na minimalnoj količini ulja sa obe strane po 5 minuta. Dodajte ½ čase vode i dinstajte 45 minuta uz dodavanje vode ako je potrebno. Dodajte zatim vino i dinstajte jos 15 min.

Kad je ramstek gotov izvadite ga iz tiganja i u preostaloj tečnosti 10 minuta prodinstajte povrće koje ste prethodno isekli na štapiće. Servirajte tako što ćete prvo na dno tanjira staviti baren krompir, preko njega povrće a na vrh ramstek.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvajsam.com