Ako želite da spremite ukusan i zdrav obrok za celu porodicu ovo je odlična ideja za porodični ručak. Može se praviti i u kotliću ukoliko imate mogućnost da uživate u pripremanju obroka napolju.
Sastojci
- 800 g junećeg ramsteka
- 1 kašika ulja
- 2 kašičice senfa
- kašika soli
- kašika majčine dušice
- po 1 kašičica bibera i žalfije
- 3 peršuna
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 600 g krompira
- 100 ml belog vina
- 2 šargarepe
Priprema
Oljuštite i isecite krompir na kocke 2×2 cm i kuvajte ga u slanoj vodi 20 min. Juneći ramstek isecite na šnicle debljine 1 cm, posolite, pobiberite i premažite senfom sa obe strane.
Tako mariniran ramstek pecite u tiganju na minimalnoj količini ulja sa obe strane po 5 minuta. Dodajte ½ čase vode i dinstajte 45 minuta uz dodavanje vode ako je potrebno. Dodajte zatim vino i dinstajte jos 15 min.
Kad je ramstek gotov izvadite ga iz tiganja i u preostaloj tečnosti 10 minuta prodinstajte povrće koje ste prethodno isekli na štapiće. Servirajte tako što ćete prvo na dno tanjira staviti baren krompir, preko njega povrće a na vrh ramstek.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajsam.com
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom