Zdrav i hranljiv ručak idealan je izbor za sve. Obožavaće ga i deca, jer ovako spremljeni bataci su ukusni i mekani.

Potrebno je:

  • 2 bataka sa karabatakom

Za marinadu:

  • pola kašike senfa
  • 1 kašika kikiriki putera
  • kašičica maslinovog ulja
  • malo karija
  • začini, so, biber, tucana paprika

Za ovo jelo najbolje je da piletina stoji preko noći u ovoj marinadi, ali ako nemate vremena da čekate možete je samo premazati i biće takođe ukusna.

Sveže batake posolite, pobiberite. Odvojeno u posudu sjedinite senf, kikiriki puter, maslinovo ulje, kari, začine po ukusu. Batake ostavite da odstoje bar sat vremena.

U posudu u kojoj ćete ih peći sipajte malo ulja i vode, poređajte batake, pa ih potom premažite marinadom. Najbolje je da kožica bataka bude okrenuta na gore, jer će se onda prilikom pečenja ta korica lepo zapeći i biće veoma ukusna i hrskava.

Rerna treba da bude ugrejana na 200 stepeni. Batake pecite oko pola sata, a nakon toga ih izvadite i pospite susamom. Vratite ih još malo da se zapeku u rerni. Ako volite da budu zapečeni s obe strane možete ih okrenuti tako će i sa druge strane dobiti lepu koricu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs