Zdrav i hranljiv ručak idealan je izbor za sve. Obožavaće ga i deca, jer ovako spremljeni bataci su ukusni i mekani.
Potrebno je:
- 2 bataka sa karabatakom
Za marinadu:
- pola kašike senfa
- 1 kašika kikiriki putera
- kašičica maslinovog ulja
- malo karija
- začini, so, biber, tucana paprika
Za ovo jelo najbolje je da piletina stoji preko noći u ovoj marinadi, ali ako nemate vremena da čekate možete je samo premazati i biće takođe ukusna.
Sveže batake posolite, pobiberite. Odvojeno u posudu sjedinite senf, kikiriki puter, maslinovo ulje, kari, začine po ukusu. Batake ostavite da odstoje bar sat vremena.
U posudu u kojoj ćete ih peći sipajte malo ulja i vode, poređajte batake, pa ih potom premažite marinadom. Najbolje je da kožica bataka bude okrenuta na gore, jer će se onda prilikom pečenja ta korica lepo zapeći i biće veoma ukusna i hrskava.
Rerna treba da bude ugrejana na 200 stepeni. Batake pecite oko pola sata, a nakon toga ih izvadite i pospite susamom. Vratite ih još malo da se zapeku u rerni. Ako volite da budu zapečeni s obe strane možete ih okrenuti tako će i sa druge strane dobiti lepu koricu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem