Od ovog jela miriše cela kuća, a ako ste ljubitelj tradicionalnih jela, ovo će vam se sigurno mnogo svideti.
Sastojci:
Za kupus:
- 1 kg kupusa ribanca
- 1 glavica crnog luka
- 3 srednje šargarepe
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 ravna kašičica belog bibera
- 2 kašičice crvene paprike
- 1 kašičica šećera
Za krompir pire:
- 10-tak krompira srednje veličine
- 1 kašičica soli
- 50 g margarina ili putera
- 1/2 dcl mleka
I još:
- 1 kg prodimljenih kobasica za pečenje
Priprema:
Kiseli kupus prvo probajte. Ako mislite da je previše kiseo, blago ga isperite. Nemojte jako, jer izgubiće onaj ukus koji treba da ima. Luk iseckajte na sitne kocke, šargarepu isecite u čoperu ili je narendajte. Očistite krompir i stavite da se kuva u slanoj vodi.
Na ulju ispržite luk da omekša. Dodajte šargarepu, pa sve zajedno dinstajte još 5 minuta. Nakon toga, dodajte i kiseo kupus, pa sve zajedno pržite još 10-tak minuta.
Skuvni krompir ocedite od vode. Dodajte na njega margarin ili puter, so pa sve dobro umutite mikserom. Konačno dodajte mleko, pa tako umutite da dobijete lep, kremast krompir pire.
U dublju tepsiju rasporedite oko ivica tepsije kupus, u sredinu stavite krompir pire. Preko kupusa poredjajte sveže kobasice i izbockajte ih viljuškom. Stavite da se peče na 200°C. Kada kobasice porumene sa jedne strane, okrenite ih i pecite dok ne porumene i sa druge.
Uživajte u dobrom, jakom i ukusnom ručku. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajmo-blogovski.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem