Ovaj ručak ili večera, kako god, stvarno može biti gotov za 30 minuta
Dok spremate ovaj ručak usput stavite supicu da provri – 5 minuta (dok pržite papriku i luk), prelijete mlince – 2-3 minuta tako, onda ocedite. Sve sastojke izmešate, narendate sir i par minuta u rernu – kraj. Brzo i jednostavno. Ne više od 30 minuta.
Najvažnije – jako je ukusno.
Sastojci:
- 200 g mlinaca (možete ih zameniti izlomljenim, ali onda obarenim korama za lazanje ili nekim drugim testom, skuvanim)
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 crvena paprika babura (ili šilja)
- 1 zelena paprika babura
- 2-3 kašike ulja
- 1 konzerva kukuruza šećerca
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 konzerva graška
- 1 konzerva paradajz pelata ili paradajza u kockicama
- 2 kockice za supu
- 1 l vode
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice kumina (možete ga kupiti u prodavnicama zdrave hrane)
- sveže mleveni biber, oko pola kašičice
- 1 kašičica čili paprike
- 100 g trapista, gaude ili slično
Priprema:
Crni luk i papriku isecite na kockice, ne morate mnogo sitne, pa na ulju 5 minuta propržite. Za to vreme, stavite 1 litar vode sa 2 kockice za supu da provre. Mlince izlomite u dubljoj posudi.
Proprženi luk i papriku sklonite sa ringle. Prelijte mlince provrlom supicom, posle 2-3 minuta ocedite. Pasulj isperite pod hladnom vodom, dodajte na papriku i luk. Kukuruz i grašak samo ocedite, pa dodajte na pasulj. Svemu dodajte i paradajz. Ako je paradajz u komadu, malo ga izdrobite varjačom.
Sada sve začinite solju, biberom, čilijem i kuminom. Dodajte mlince i sve zajedno izmešajte. Premažite pekač uljem, pa svu masu sipajte u pekač, poravnajte i narendajte sir odozgo. Stavite u ugrejanu rernu na 200°C tek toliko da se sir rastopi, pošto je sve drugo već svakako gotovo. Servirajte toplo i uživajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajmo-blogovski.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem