Pljeskavice najčešće pravimo od mlevenog mesa i začina. Ipak, njih možete napraviti i bez mesa, a evo i kako.
Potrebno je:
- 2 slatke, sveže paprike i jedna ljuta
- 150 g sira
- 2 šargarepe
- 40 g rendanog kačkavalja
- 2 kuvana oljuštena krompira
- ulje, so, mleveni crni biber
Priprema:
Udublji sud umutimo viljuškom jaja. Dodamo narendane krompire, sir i šargarepu.
Sitnije isečemo parike i dodamo u sud. Dodamo narendani kačkavalj.
Posolimo i mešamo kašikom dok se smesa ne sjedini.
Rukama oblikujemo pljeskavice i pržimo na zagrejanom ulju.
Ispržene pljeskavice stavljamo na tanjir obložen papirnom salvetom da upije višak masnoće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:kuvajmo-blogovski.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus