Pljeskavice najčešće pravimo od mlevenog mesa i začina. Ipak, njih možete napraviti i bez mesa, a evo i kako.

Potrebno je: 

  • 2 slatke, sveže paprike i jedna ljuta
  • 150 g sira
  • 2 šargarepe
  • 40 g rendanog  kačkavalja
  • 2 kuvana oljuštena krompira
  • ulje, so, mleveni crni biber
Pročitajte i: Jela bez mesa: Sote sa povrćem i šampinjonima

Priprema:

Udublji sud umutimo viljuškom jaja. Dodamo narendane krompire, sir i šargarepu.

Sitnije isečemo parike i dodamo u sud.  Dodamo  narendani  kačkavalj.

Posolimo i mešamo kašikom dok se smesa ne sjedini.

Rukama oblikujemo pljeskavice i pržimo na zagrejanom ulju.

Ispržene pljeskavice stavljamo na tanjir obložen  papirnom salvetom da upije višak masnoće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:kuvajmo-blogovski.com