Osim što je preukusno ovo meso pogodno je i za podgrevanje sutradan.
Sastojci:
- 400 g pilećih fileta
- 100 ml belog vina
- 200 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 1 čen belog luka
- so, biber
Priprema
Nasecite pileće meso na šnicle tako da budu jednake debljine. Ako želite možete ih lagano izlupati preko prozirne folije, pazite da im ne razbijete strukturu, nežno.
Posolite ih i pobiberite.
Uvaljajte filete u brašno, višak istresite.
Zagrejte maslinovo ulje (pazite da ga ne zapalite) treba da stojite pored šporeta, dodajte na sitno iseckani luk ,smanjiti vatru za par stepeni, pa izdinstajte luk da lagano promeni boju i omeksa. Dodati filete, prepecite s jedne i druge strane.
Pečenje:
Pustiti dva-tri minuta sa jedne strane, nemojte da ga bodete viljuškom, već okrenite pažljivo na drugu stranu par minuta. Kad su fileti dobili lepu boju, pojačajte vatru, pa dodajte vino, drvenom viljuškom strugati po dnu da se digne ono sto je zapečeno, tu je većina ukusa koja ce dati aromu umaku.
Kad se sve zgusnulo dodati mleko, pustiti da sve kuva par minuta da se malo reducira.
Dodati sitno naseckani peršun i beli luk. Prokuvati i servirati. Po ukusu dodatno posoliti i pobiberiti.
Servirati sa salatom ili prilog po želji. Za naknadno zagrevanje dosuti malo mleka i prokuvati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: introspektiva.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom