Kako drugačije da iskoristite kiseli kupus nego da od njega napravite podvarak sa telećim šniclama. Možete napraviti i krompir pire i uživate u ovom toplom jelu u hladnim danima.
Sastojci:
1 manja glavica kiselog kupusa
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
4 teleće šnicle (najbolje od ribića)
1 kašika masti
so, biber
PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite gurmanski podvarak (VIDEO)
Priprema:
1. Kupus, crni i beli luk iseckajte na sitnije. Pržite na masti na umerenoj vatri oko pola sata. Stavljajte po malo vode.
2. Izlupajte i posolite šnicle. Posebno i na kratko ih propržite takođe na malo masti.
3. U vatrostalnu činiju stavite meso i podvarak.
4. Pecite na 220 c oko 45 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno