Ukoliko imate malo vremena, a ipak želite da pojedete nešto toplo i ukusno, ovo je pravi recept za vas.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • malo ulja
  • pola kilograma mlevenog mesa
  • jedno pakovanje špageta
  • 1 veći paradajz ili 200 ml kuvanog paradajza
  • so, biber, začini
  • veza svežeg peršuna

Priprema:

Na malo ulja prodinstati luk i šargarepu koje ste sitno iseckali. Kad malo omekani povrće dodati mleveno meso i začine po želji, so, vegetu, biber. Izmešati i doliti malo vode, smanjiti vatru tako da se lagano krčka.

Istovremeno u drugoj posudi staviti da se kuvaju špagete ili makarone. Kad su gotove ocediti i isprati pod vodu.

Ukoliko koristite svež paradajz iseckajte ga na kocke i stavite da se dinasta zajedno sa mesom. Ako ste ljubitelj kuvanog njega dodajte 10 min pre nego što je meso gotovo. Nakon dodavanja paradajza u meso promešajte i vodite računa da ne zagori.

Svež peršun iseći sitno. Nakon što je sve spremno, meso gotovo, špagete kuvane, dodajte sos u špagete i izmešajte. Zatim dodajte i sitno seckan peršun. Jelo je spremno za posuženje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs