Hranljiv obrok od kojeg će vam poći voda na usta.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg mesa
- 1 praziluk
- 400 g šampinjona
- 1 krastavac
- 2 šargarepe
- 100 g kupusa
- 100 g crvenog kupusa
- 50 ml soja sosa
- ulje
- kari
Priprema:
Piletinu, šargarepu, praziluk, krastavčiće iseckati na štapiće, a šampinjone na listiće, kupus na rezance.
Na malo ulja propržiti šargarepu da malo omekša, pa njoj dodati praziluk, krastavce i šampinjone. Dodajte po ukusu začine, so, biber, vegetu. Na laganoj vodi dinstajte dok povrće i meso ne omekšaju.
Pred kraj u piletinu sa povrćem i šampinjonima dodajte kupus i nastavite da dinstate. Zatim dodajte soja sos, kari i sve dobro izmešajte. Sve pržite još 5 minuta. Ručak je gotov.
Kao prilog uz ovo jelo najbolje je da poslužite običan kuvani pirinač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagram
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem