Rolovana jela pružaju bezbroj mogućnosti, a punjene rolnice od svinjetine su jednostavno, brzo i impresivno jelo.
Jedna od najdražih metoda pripreme namirnica i jela su svakako rolnice, odnosno namirnice koje su zarolane, smotane, uvijene, kako god ih želite zvati.
Rolovati možete apsolutno bilo šta, što ima dovoljno površine za punjenje, puniti možete bilo čime, vezati možete koncem, čačkalicama, mini ražnjićima, alu – folijom.
Možete ih kuvati, poširati, peći, pržiti, na malo ulja, u fritezi, "na suvo"… Zaista, mogućnosti koje pružaju "rolovane namirnice" su zaista neograničene.
S druge strane, rolnice su same po sebi puno konkretnije jelo od recimo običnog odreska, a da ne govorim o tome da ih kasnije možete rezati na kolutiće, ili u obliku "jedra", odnosno da ih prilikom serviranja možete poslužiti kao dekorativno i impresivno jelo.
Današnji recept je izuzetno jednostavan i brz, a namirnice sasvim sigurno već imate u kući.
Priprema:
Svinjske odreske istanjite tučkom za meso, u tankom sloju premažite senfom. Na njih složite sir, šunku i pečurke, začinite i zarolajte. Pričvrstite čačkalicama.
Na tiganj, na tankom sloju ulja ili masti ih zapržite sa svih strana, smanjite vatru i nastavite pržiti pokrivene poklopcem manjim od tiganja, tolikim da taman prekrije rolnice unutar tiganja (ovime pomažete toplini da prodre u unutrašnjost rolica, odnosno izbegavate rezultat u kojemu su rolnice spolja izgorele, a iznutra žive).
Odreske možete, ukoliko želite, prethodno marinirati. Svakako ih marinirajte već istanjene, da izbegnete nered koji bi dobili lupanjem takvih odrezaka.
Izvor: volim-meso.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus