Ovo je još jednostavniji recept za punjene paprike koji možete napraviti bilo kad, a i ne treba vam puno sastojaka.

Recept je prilično jednostavan i zapravo uopšte nema puno posla, sve što morate da uradite je da pomešate smesu mesa, napunite paprike, sve strpate u lonac i kuvate oko sat vremena. Ovde nema puno prženja, seckanja. Ovo je stvarno recept za brzinske punjene paprike koje može napraviti baš svako, ukusom će biti kao one po bakinom receptu.

Sastojci:

  • kilogram mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 10 paprika srednje veličine
  • so, biber, vegeta po želji
  • kašičica crvene paprike (može i mešavina ljute i slatke, a
  • može i samo slatka, po vašem ukusu)
  • kašičica sušenog belog luka u prahu
  • jedno jaje
  • šaka do dve pirinča (a može i manje ili više, opet zavisno od toga volite li kad je više ili manje pirinča)
  • jedan tetrapak pasiranog paradajza
  • voda
  • maslinovo ulje
  • još malo soli i bibera

Priprema:

U meso dodajte sve navedene začine, jaje i pirinač i dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine. Pripremljenom smesom napunite paprike kojima ste odsekli vrh i očistili ih od koštica, ali nemojte preterivati s nadevom da ne iscuri van. Ako vam ostane nadeva, od njega možete napraviti mesne okruglice (ćufte), i njih zajedno s paprikama staviti da se kuvaju u lonac.

https://www.instagram.com/p/BXsU9FIFNav/?utm_source=ig_web_copy_link

Nakon što ste završili s punjenjem paprika, u lonac ulijte malo maslinovog ulja (otprilike jednu kašiku), ulijte ceo tetrapak pasiranog paradajza, zatim ulijte i malo vode dok ne dobijete dovoljnu količinu tečnosti. Dodajte malo soli i bibera, promešajte, a zatim unutra posložite paprike i, ako je potrebno, dodajte još malo vode tako da paprike budu prekrivene tečnošću od vode i paradajza. (Ovaj postupak može ići i obrnuto, prvo paprike, pa zatim voda i paradajz, zavisno od toga kako ste navikli da pravite ovo jelo). I to je to, sve stavite na srednju vatru, kad sve provri malo smanjite vatru i kuvajte polu-poklopljeno otprilike sat vremena (do maksimalno sat i po).

Ako želite, možete uz punjene paprike poslužiti i pire od krompira, ali nije nužno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: net.hr