Ovako spremljen krompir možete jesti svakog dana.
Sastojci :
- krompira koliko Vam treba
- svinjske masti ili putera da se debelo premaže dno pleha
- par režnjeva slanine (može bez nje)
- malo limunovog soka
- malo kajmaka (u nedostatku može i krem sir )
- čen-dva belog luka
- seckani sveži peršun
- so
Krompir stavite da se kuva i pustite da vri nešto manje od 10 minuta. Ako je mlad, dosta mu je i 5 minuta. Pleh u kojem ćete peći podmažite obilno mašću ili puterom.
Ne preporučuje se jedino ulje, iako maslinovo može da dođe u obzir. Krompiriće posolite, veće rasecite na dva dela, poslažite u pleh i pokrijte svaki komadićem slanine.
Stavite u rernu zagrejanu na 250. Koliko će Vam vremena trebati zavisi od veličine krompira, ali ćete nepogrešivo shvatiti da je gotov po smeđoj korici.
Negde pred kraj pečenja izvadite ga iz rerne i pospite jako sitno seckanim belim lukom. Kada i luk pusti malo mirisa, izvadite pleh, iscedite malo limunovog soka i pospite peršunom. Kajmakom prelijte krompirić tek kada ga servirate.
Izvor: slasnoiopasno.blogspot.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus