Za sve ljubitelje neobičnih spojeva ukusa.
Sastojci:
- 4 krmenadle
- 300 g višanja
- komadić putera
- 2 kašike brašna
- so
- šećer
Priprema:
1. Krmenadle operite, osušite i začinite po ukusu, prelijte sa nekoliko kašika maslinovog ulja, pa ostavite da odstoje pola sata.
2. S vremena na vreme ih okrećite, da se podjednako mariniraju. Nakon toga uvaljajte meso u brašno i složite u vatrostalnu posudu, podlijte šoljicom tople vode, prekrijte folijom i pecite da meso lepo omekša.
3. Pred kraj sklonite foliju, da se uhvati korica. Za sos od višanja rastopite puter, pa dodajte dve kašike brašna i pržite koliko da brašno promeni boju.
4. Dodajte sok od višanja, smanjite vatru, kuvajte, a posle nekoliko minuta dodajte i očišćene višnje. Krčkajte na tihoj vatri dok voće ne omekša, a sos dobije željenu gustinu. Posećerite i posolite po ukusu.
5. Višnje ostavite cele ili ih ispasirajte štapnim mikserom. Na zagrejan tanjir stavite nekoliko kašika sosa od višanja, krmenadlu, prelijte sa još sosa i dodajte pirinač kao prilog. Poslužite toplo, uz salatu po izboru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
Izvor: alo.rs
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem