Za sve ljubitelje neobičnih spojeva ukusa.

Sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 300 g višanja
  • komadić putera
  • 2 kašike brašna
  • so
  • šećer

Priprema:

1. Krmenadle operite, osušite i začinite po ukusu, prelijte sa nekoliko kašika maslinovog ulja, pa ostavite da odstoje pola sata.

2. S vremena na vreme ih okrećite, da se podjednako mariniraju. Nakon toga uvaljajte meso u brašno i složite u vatrostalnu posudu, podlijte šoljicom tople vode, prekrijte folijom i pecite da meso lepo omekša.

3. Pred kraj sklonite foliju, da se uhvati korica. Za sos od višanja rastopite puter, pa dodajte dve kašike brašna i pržite koliko da brašno promeni boju.

4. Dodajte sok od višanja, smanjite vatru, kuvajte, a posle nekoliko minuta dodajte i očišćene višnje. Krčkajte na tihoj vatri dok voće ne omekša, a sos dobije željenu gustinu. Posećerite i posolite po ukusu.

5. Višnje ostavite cele ili ih ispasirajte štapnim mikserom. Na zagrejan tanjir stavite nekoliko kašika sosa od višanja, krmenadlu, prelijte sa još sosa i dodajte pirinač kao prilog. Poslužite toplo, uz salatu po izboru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: alo.rs