Zdrav obrok za celu porodicu.
Sastojci:
- 80 g oblog pirinča
- 1 kisela pavlaka
- seckane mirođije
- seckanog vlašca
- med
- so
- seckani peršun
- biber
- 4 parčeta dimljenog lososa (oko 100 g)
- 150 g tikvica
Priprema:
1. Obarite pirinač u vodi, prespite ga u sito i drzite ga kratko pod mlazom hladne vode, ostavite da se dobro ocedi.
2. Iseckajte sitno mirođiju, peršun i vlašac. Pomešajte pavlaku sa medom, dodajte vlašac, mirođiju i peršun, pa posolite i pobiberite po ukusu.
3. Polovinu krema pomešajte sa pirinčem, pa ponovo posolite i pobiberite.
4. Operite tikvice, presecite ih po duzini u veoma tanke listove. Presecite parčiće dimljenog lososa po dužini. Rasporedite fil na 8 najvećih listova tikvica (preostale iskoristite za dekoraciju), umotajte ih kao rolat, polazeći od uže strane. Na kraju ih uvijte u trake dimljenog lososa i lepo aranžirajte na tacni za posluženje.
5. Garnirajte sa preostalom pavlakom sa zčinima, tikvicama i peršunom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom