Zdrav obrok za celu porodicu.

Sastojci:

  • 80 g oblog pirinča
  • 1 kisela pavlaka
  • seckane mirođije
  • seckanog vlašca
  • med
  • so
  • seckani peršun
  • biber
  • 4 parčeta dimljenog lososa (oko 100 g)
  • 150 g tikvica

Priprema: 

1. Obarite pirinač u vodi, prespite ga u sito i drzite ga kratko pod mlazom hladne vode, ostavite da se dobro ocedi.

2. Iseckajte sitno mirođiju, peršun i vlašac. Pomešajte pavlaku sa medom, dodajte vlašac, mirođiju i peršun, pa posolite i pobiberite po ukusu.

3. Polovinu krema pomešajte sa pirinčem, pa ponovo posolite i pobiberite.

4. Operite tikvice, presecite ih po duzini u veoma tanke listove. Presecite parčiće dimljenog lososa po dužini. Rasporedite fil na 8 najvećih listova tikvica (preostale iskoristite za dekoraciju), umotajte ih kao rolat, polazeći od uže strane. Na kraju ih uvijte u trake dimljenog lososa i lepo aranžirajte na tacni za posluženje.

5. Garnirajte sa preostalom pavlakom sa zčinima, tikvicama i peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: mojkuvar.com