Odličan predlog za ukusan i hranljiv obrok.

Sastojci:

  • 2 komada svinjskih kotleta
  • 10 komada pečuraka (manjih)
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike pavlake (manji procenat masti)
  • 1 kašika peršuna (seckanog)
  • 1 kašika maslinovog (ulja)
  • so (po ukusu)
  • mleveni biber (po ukusu)
  • puter (komad veličine lešnika)

Priprema:

Isecite pečurke na komade. Sitno iseckajte beli luk.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i propržite beli luk.

Dodajte isečene pečurke i pržite na jakoj vatri.

Kada pečurke dinstane, dodajte peršun, so, biber i promešajte. Izvadite iz tiganja i ostavite na toplom.

U istom tiganju, istopite putera veličine lešnika i pržite kotlete dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite iz tiganja u postavite na tanjire za posluženje.

Sipajte pavlaku u tiganj, mešajući dobro da se pomeša sa svim sokovima iz tiganja.

Kada je masa zagrejana i izmešana, dodajte pečurke da se sve sjedini i prelijte preko kotleta, koji su već servirani na tanjire. Prijatno!

Sve sastojke možete prilagoditi vašem načinu hrono ishrane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti-kuvar.rs