Odličan predlog za ukusan i hranljiv obrok.
Sastojci:
- 2 komada svinjskih kotleta
- 10 komada pečuraka (manjih)
- 1 čen belog luka
- 3 kašike pavlake (manji procenat masti)
- 1 kašika peršuna (seckanog)
- 1 kašika maslinovog (ulja)
- so (po ukusu)
- mleveni biber (po ukusu)
- puter (komad veličine lešnika)
Priprema:
Isecite pečurke na komade. Sitno iseckajte beli luk.
U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i propržite beli luk.
Dodajte isečene pečurke i pržite na jakoj vatri.
Kada pečurke dinstane, dodajte peršun, so, biber i promešajte. Izvadite iz tiganja i ostavite na toplom.
U istom tiganju, istopite putera veličine lešnika i pržite kotlete dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite iz tiganja u postavite na tanjire za posluženje.
Sipajte pavlaku u tiganj, mešajući dobro da se pomeša sa svim sokovima iz tiganja.
Kada je masa zagrejana i izmešana, dodajte pečurke da se sve sjedini i prelijte preko kotleta, koji su već servirani na tanjire. Prijatno!
Sve sastojke možete prilagoditi vašem načinu hrono ishrane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: recepti-kuvar.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom