Donosimo vam jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačija nepca
Sastojci za 4 osobe: 450 g pilećih grudi (bez kostiju), 100 g brašna, 2 limuna, 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja, 100 ml pileće supe, 2 kašičice putera, 2 belog luka, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, sveži peršun
Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u tu činiju pileće grudi isečene na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude prekrivena u potpunosti mešavinom brašna i začina. Isecite jedan limun na kriške.
U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatno-smeđu boju.
Okrenite pileća prsa, prelijte pilećom supom, puterom, belim lukom i kriškama limuna. Stavite piletinu u rernu i pecite još 10 do 15 minuta.
Poslužite piletinu sa sosom iz tiganja i po želji dodajte malo naseckanog peršuna.
Izvor: Zadovoljna.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem