Kada vas mrzi da kuvate, evo jednostavnog načina kako da ručak bude ukusan, a da se vi ne umorite previše.

Sastojci:

7 pilećih bataka

2 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

2 kašičice mlevene slatke paprike

prstohvat cimeta

med

ljuta tucana paprika

2 limuna

Priprema:

1. U većoj posudi pomešati so, biber, crvenu mlevenu papriku, cimet i izgnječen beli luk.

2. Ubaciti batake, potom promešati da se začini zalepe. Ostaviti najmanje dva sata da meso stoji u marinadi (najbolje bi bilo preko noći).

3. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati batake i pržiti ih na jakoj temperaturi 3 minuta uz neprestano okretanje.

4. Zatim smanjiti temperaturu i pržiti još 3 minuta.

5. Izvaditi na tanjir, očistiti tiganj i vratiti batake u njega.

6. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta na 200°C ili dok kožica ne bude hrskava. (Voditi računa da tiganj sme da se koristi i za rernu). Okretati batake svakih 7 minuta.

7. Izvaditi batake iz rerne pa ih prekriti alu-folijom i ostaviti da odstoje oko 6-7 minuta.

8. Pomešati med i tucanu papriku po ukusu, te servirati uz batake i limun isečen na kriške.

Kao prilog uz ove batake, lepo ide zelena salata koja je dobro začinjena.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Mama&Beba