Kada vas mrzi da kuvate, evo jednostavnog načina kako da ručak bude ukusan, a da se vi ne umorite previše.
Sastojci:
7 pilećih bataka
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
2 kašičice mlevene slatke paprike
prstohvat cimeta
med
ljuta tucana paprika
2 limuna
Priprema:
1. U većoj posudi pomešati so, biber, crvenu mlevenu papriku, cimet i izgnječen beli luk.
2. Ubaciti batake, potom promešati da se začini zalepe. Ostaviti najmanje dva sata da meso stoji u marinadi (najbolje bi bilo preko noći).
3. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati batake i pržiti ih na jakoj temperaturi 3 minuta uz neprestano okretanje.
4. Zatim smanjiti temperaturu i pržiti još 3 minuta.
5. Izvaditi na tanjir, očistiti tiganj i vratiti batake u njega.
6. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta na 200°C ili dok kožica ne bude hrskava. (Voditi računa da tiganj sme da se koristi i za rernu). Okretati batake svakih 7 minuta.
7. Izvaditi batake iz rerne pa ih prekriti alu-folijom i ostaviti da odstoje oko 6-7 minuta.
8. Pomešati med i tucanu papriku po ukusu, te servirati uz batake i limun isečen na kriške.
Kao prilog uz ove batake, lepo ide zelena salata koja je dobro začinjena.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Mama&Beba
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno