Ne postoji osoba koja ne voli ovo da jede i svako ima svoj način spremanja, ali postoji samo jedan recept za originalnu bečku šniclu.

Sastojci za 4 osobe:

4 teleće šnicle (po 150 g)

2 jajeta

1-2 kašike nezaslađene slatke pavlake

so, biber

50 g brašna

100 g prezli

4 kašike maslaca

1 limun

3 paradajza

1 krastavac

glavica zelene salate

2 kašike jabukovog sirćeta

50 ml soka od pomorandže

kašičica srednje ljutog senfa

3 kašike ulja

4 slane sardele

2 kašike kapra

Kalorije: 630

Vreme pripreme: 45 minuta

Priprema:

Meso properite, prosušite krpom i izlupajte tučkom između dva sloja plastične folije. U dubokom tanjiru razmutite jaja s pavlakom, solju i biberom, u drugi stavite brašno, a u treći prezle. Pripremljene šnicle uvaljajte u brašno (višak otresite) a zatim stavite u jaja i prezle.Deo po deo paniranih šnicli pržite u tiganju na zagrejanom maslacu oko 2 minuta sa svake strane dok ne porumene.

Izvadite na salvetu da se ocede. Operite limun u vrućoj vodi i isecite ga na kriške ili kolutove.Očistite i operite povrće, paradajz isecite na osmine, krastavac na kose kolutove, a salatu iscepkajte na komadiće veličine zalogaja. Napravite preliv od sirćeta, soka pomorandže, senfa, ulja, soli i bibera, pa njime prelijte mešanu salatu. Šnicle ukrasite sečenim limunom, slanim sardelama i kaprom, i poslužite uz salatu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lepaisrecna