Ako nemate vremena ili vas mrzi posle posla da kuvate, onda je ovo idealan obrok za vas.
Sastojci:
1 tikvica
maslinovo ulje
250g pilećih grudi
7-8 čeri paradajza
1 čen belog luka
so, biber, beli luk u prahu, osušeni bosiljak
1 kocka pileće supe (pola šolje supe)
pola šolje grčkog jogurta
pola šolje rendanog parmezana (može i u kesici)
Priprema:
Jednu tikvicu iseći na tanke šnite sa spravom za ljušćenje povrća. Zatim u posudi u kojoj je krpa staviti tu tikvicu, posoliti i ostaviti da stoji 20 min. Posle tog vremena uz pomoć krpe iscedite višak vode iz tikvice. U tiganj sipati malo maslinovog ulja, pileće grudi isečene na kockice, zatim posoliti, pobiberiti i staviti beli luk u prahu. Dodati tikvicu i čeri paradajz isečen na pola i osušeni bosiljak. Kada se to proprži, izadimo iz tiganja i ponovo sipamo maslinovo ulje i beli luk sitno iseckan i dodamo malo pileće supice. Smanjimo temperaturu i dodamo grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka. Sve to promeštati i dodati meso. Ponovo promešati i poslužiti.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem