Ako nemate vremena ili vas mrzi posle posla da kuvate, onda je ovo idealan obrok za vas.

Sastojci: 

1 tikvica

maslinovo ulje

250g pilećih grudi

7-8 čeri paradajza

1 čen belog luka

so, biber, beli luk u prahu, osušeni bosiljak

1 kocka pileće supe (pola šolje supe)

pola šolje grčkog jogurta

pola šolje rendanog parmezana (može i u kesici)

Priprema:

Jednu tikvicu iseći na tanke šnite sa spravom za ljušćenje povrća. Zatim u posudi u kojoj je krpa staviti tu tikvicu, posoliti i ostaviti da stoji 20 min. Posle tog vremena uz pomoć krpe iscedite višak vode iz tikvice. U tiganj sipati malo maslinovog ulja, pileće grudi isečene na kockice, zatim posoliti, pobiberiti i staviti beli luk u prahu. Dodati tikvicu i čeri paradajz isečen na pola i osušeni bosiljak. Kada se to proprži, izadimo iz tiganja i ponovo sipamo maslinovo ulje i beli luk sitno iseckan i dodamo malo pileće supice. Smanjimo temperaturu i dodamo grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka. Sve to promeštati i dodati meso. Ponovo promešati i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs