Ako nemate vremena ili vas mrzi posle posla da kuvate, onda je ovo idealan obrok za vas.
Sastojci:
1 tikvica
maslinovo ulje
250g pilećih grudi
7-8 čeri paradajza
1 čen belog luka
so, biber, beli luk u prahu, osušeni bosiljak
1 kocka pileće supe (pola šolje supe)
pola šolje grčkog jogurta
pola šolje rendanog parmezana (može i u kesici)
Priprema:
Jednu tikvicu iseći na tanke šnite sa spravom za ljušćenje povrća. Zatim u posudi u kojoj je krpa staviti tu tikvicu, posoliti i ostaviti da stoji 20 min. Posle tog vremena uz pomoć krpe iscedite višak vode iz tikvice. U tiganj sipati malo maslinovog ulja, pileće grudi isečene na kockice, zatim posoliti, pobiberiti i staviti beli luk u prahu. Dodati tikvicu i čeri paradajz isečen na pola i osušeni bosiljak. Kada se to proprži, izadimo iz tiganja i ponovo sipamo maslinovo ulje i beli luk sitno iseckan i dodamo malo pileće supice. Smanjimo temperaturu i dodamo grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka. Sve to promeštati i dodati meso. Ponovo promešati i poslužiti.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus