Omiljeno jelo generacijama unazad, pripremite ga i vi.

Sastojci:

kilogram tetovca

3 - 4 glavice crnog luka

nekoliko čena belog luka

list lovora

zrna bibera

Zaprška:

300 g crnog luka ili praziluka

kašika masti ili ulja

mlevena paprika

so

biber

Priprema:

1. Pasulj obariti da provri, vodu prosuti, naliti drugu.

2. Dodati iseckan crni luk, nekoliko čena belog luka, list lovora i nekoliko zrna bibera. Kad se pasulj dobro raskuva ocediti vodu pasulj dobro izgnječiti varjačom, pa presuti u posudu sa pripremljenom zaprškom.

3. Zaprška se pravi od 300 grama crnog luka (za postan pasulj bolji je praziluk), kašike masti ili ulja, aleve paprike i soli i bibera po ukusu. Zapeče se u vrućoj rerni, najbolje u zemljanom sudu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu