Ovaj ukusni namaz služite uz tost i puter.

Sastojci:

800 g goveđeg ili junećeg bifteka

4 žumanceta

po 4 kašičice senfa, kapra, tabaska, vorčester sosa i aleve paprike

8 kašičica limunovog soka

4 čena belog luka

po 120 g kiselih krastavaca i crvenog luka

8 slanih fileta inćuna

80 g ljutog kečapa

100-150 ml konjaka

so

biber

Priprema:

File dobro ocistite od žilica i dobro ga usitnite. Posle čišcenja trebalo bi da vam je ostalo 720 g mesa.

Pripremite osnovu: žumanca, senf, so, biber i limunov sok promešajte, zatim postepeno dodajte ulje kap po kap. Dobro izmešajte, sosu dodajte seckan beli luk, krastavčice, filete inćuna, luk, kapar i alevu papriku. Sve ponovo promešajte, na kraju dodajte kečap, tabasko i vorčester sos. U to stavite polovinu pripremljenog bifteka. Po potrebi još malo posolite i dobro izmešajte.

Mešajte tako da u jednu ruku uzmete kašiku, a u drugu viljušku. Kašikom uzmite malu količinu mesa, a viljuškom gnječite meso jer ćete tako homogenizovati smesu. Dodajte preostalo meso, na isti način izmešajte da se masa ujednači. Po potrebi još začinite.

Na kraju dodajte konjak koji jelu daje posebnu aromu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs