Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turski specijalitet: Tanke lepinje sa mlevenim mesom

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Turski specijalitet: Tanke lepinje sa mlevenim mesom

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ako vam treba brzo i jednostavno jelo onda je ovo idealan recept.

Sastojci:

460 g brašna

7 g kvasca

45 ml maslinova ulja

2 kašičice soli

300 ml tople vode

500 g mlevenog mesa

30 ml maslinova ulja

2 velike glavice luka

3 čena belog luka

2 paradajza

15 ml paradajz koncentrata

300 ml vode

peršun

so

biber

jogurt

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte so, biber i kvasac. Pomešajte maslinovo ulje i toplu vodu, pa zamesite testo. Ako je previše lepljivo, dodajte još brašna. Testo mora biti meko. Ostavite na toplom pokriveno krpom da se naraste nekih 45 minuta i udvostruči se.

Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani luk i beli luk, pa nakon nekoliko minuta ubacite mleveno meso. Pržite mešajući oko tri minuta, pa dodajte paradajz, koncentrat paradajza i vodu, pa začinite solju i biberom. Poklopite, pa dinstajte na laganoj vatri oko pola sata. Dodajte peršun.

Testo podelite na 11 loptica, otprilike veličine mandarine. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte loptice na veličinu od oko 23 cm. Pobrašnite svaku lepinju da se ne zalepe i pokrijte ih čistom vlažnom krpom da se ne osuše.

Ispecite svaku lepinju na tiganju bez ulja dok se ne počnu pojavljivati mehuri, pa ih složite na tanjir. Na lepinje možete staviti nadev, pa slagati jednu na drugu kao lazanje ili svaku poslužiti zasebno s nadevom. Dodajte jogurt i uživajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti