Ako vam treba brzo i jednostavno jelo onda je ovo idealan recept.
Sastojci:
460 g brašna
7 g kvasca
45 ml maslinova ulja
2 kašičice soli
300 ml tople vode
500 g mlevenog mesa
30 ml maslinova ulja
2 velike glavice luka
3 čena belog luka
2 paradajza
15 ml paradajz koncentrata
300 ml vode
peršun
so
biber
jogurt
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte so, biber i kvasac. Pomešajte maslinovo ulje i toplu vodu, pa zamesite testo. Ako je previše lepljivo, dodajte još brašna. Testo mora biti meko. Ostavite na toplom pokriveno krpom da se naraste nekih 45 minuta i udvostruči se.
Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani luk i beli luk, pa nakon nekoliko minuta ubacite mleveno meso. Pržite mešajući oko tri minuta, pa dodajte paradajz, koncentrat paradajza i vodu, pa začinite solju i biberom. Poklopite, pa dinstajte na laganoj vatri oko pola sata. Dodajte peršun.
Testo podelite na 11 loptica, otprilike veličine mandarine. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte loptice na veličinu od oko 23 cm. Pobrašnite svaku lepinju da se ne zalepe i pokrijte ih čistom vlažnom krpom da se ne osuše.
Ispecite svaku lepinju na tiganju bez ulja dok se ne počnu pojavljivati mehuri, pa ih složite na tanjir. Na lepinje možete staviti nadev, pa slagati jednu na drugu kao lazanje ili svaku poslužiti zasebno s nadevom. Dodajte jogurt i uživajte.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus