Ako ste ljubitelj graška spremite ga na ovaj način - nećete se razočarati.
Sastojci:
3 parčeta svinjske kolenice
2 praziluka
1 štap celera
3 šargarepe
maslinovo ulje
2 sveža lovora
100 g ječma
1 l pileće supe u kocki
400 g smrznutog graška
svež peršun
1 kašika mente
Priprema:
Dan pre nego što napravite ovaj recept, namočite kolenicu u lonac sa hladnom vodom da stoji preko noći. Sledećeg dana ocedite, napunite lonac svežom hladnom vodom i ostavite da proključa. Zatim tu slanu vodu prospite, isperite kolenicu i ponovite još jednom.
Izrežite i sitno narežite praziluk, celer i šargarepu u blenderu. Povrće dodajte u đuvečaru sa puno ulja, prstohvatom morske soli i crnim biberom i lovorovim lišćem. Kuvajte na srednjoj temperaturi 15 minuta ili dok povrće ne postane mekano, povremeno mešajući.
Dodajte dreniranu kolenicu, ječam i supu u kocki. Prvo kuvajte bez poklopca, a zatim poklopljeno na srednjoj temperaturi 3 sata, ili dok meso ne postane meko. Povremeno proverite i dodajte još vruće supe u kocki ili vode ako postane previše suva.
Kolenicu prebacite na dasku za sečenje i odvojite masnoću i kosti. Isitnite meso, pa ga vratite u supu. Pojačajte temperaturu i dodajte grašak. Kad meso i grašak omekšaju, sitno iseckajte i promešajte peršun zajedno sa sosom od nane. Poslužite uz hleb i englesku senf.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem