Ako ste ljubitelj graška spremite ga na ovaj način - nećete se razočarati.

Sastojci:

3 parčeta svinjske kolenice

2 praziluka

1 štap celera

3 šargarepe

maslinovo ulje

2 sveža lovora

100 g ječma

1 l pileće supe u kocki

400 g smrznutog graška

svež peršun

1 kašika mente

Priprema:

Dan pre nego što napravite ovaj recept, namočite kolenicu u lonac sa hladnom vodom da stoji preko noći. Sledećeg dana ocedite, napunite lonac svežom hladnom vodom i ostavite da proključa. Zatim tu slanu vodu prospite, isperite kolenicu i ponovite još jednom.

Izrežite i sitno narežite praziluk, celer i šargarepu u blenderu. Povrće dodajte u đuvečaru sa puno ulja, prstohvatom morske soli i crnim biberom i lovorovim lišćem. Kuvajte na srednjoj temperaturi 15 minuta ili dok povrće ne postane mekano, povremeno mešajući.

Dodajte dreniranu kolenicu, ječam i supu u kocki. Prvo kuvajte bez poklopca, a zatim poklopljeno na srednjoj temperaturi 3 sata, ili dok meso ne postane meko. Povremeno proverite i dodajte još vruće supe u kocki ili vode ako postane previše suva.

Kolenicu prebacite na dasku za sečenje i odvojite masnoću i kosti. Isitnite meso, pa ga vratite u supu. Pojačajte temperaturu i dodajte grašak. Kad meso i grašak omekšaju, sitno iseckajte i promešajte peršun zajedno sa sosom od nane. Poslužite uz hleb i englesku senf.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs