Sad je pravo vreme da se jedu pečene paprike, a mi vam nudimo predlog kako da napravite fantastičan ručak od njih.

Sastojci:

13 paprika

5 jaja

4 dl mleka

2 crvena luka

500 g mešanog mlevenog mesa

500 g šampinjona

2 dl soka od paradajza

suvi začin

so

biber,

bosiljak

brašno za pohovanje

ulje

Za preliv:

2 dl kisele pavlake

2 jaja

malo mleka

Priprema:

Paprike poređajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su gotove, prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete. Napravite prvo smesu ko za palačinke od jaja, mleka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke. Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da upiju suvišnu masnoću. Za to vreme na luku dinstajte meveno meso, dodajte sitno naseckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuva. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane musake, kako bi preliv ušao u musaku. Stavite da se peče na 200°C dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zena.blic.rs