Sad je pravo vreme da se jedu pečene paprike, a mi vam nudimo predlog kako da napravite fantastičan ručak od njih.
Sastojci:
13 paprika
5 jaja
4 dl mleka
2 crvena luka
500 g mešanog mlevenog mesa
500 g šampinjona
2 dl soka od paradajza
suvi začin
so
biber,
bosiljak
brašno za pohovanje
ulje
Za preliv:
2 dl kisele pavlake
2 jaja
malo mleka
Priprema:
Paprike poređajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su gotove, prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete. Napravite prvo smesu ko za palačinke od jaja, mleka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke. Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da upiju suvišnu masnoću. Za to vreme na luku dinstajte meveno meso, dodajte sitno naseckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuva. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane musake, kako bi preliv ušao u musaku. Stavite da se peče na 200°C dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus