Sad je pravo vreme da se jedu pečene paprike, a mi vam nudimo predlog kako da napravite fantastičan ručak od njih.
Sastojci:
13 paprika
5 jaja
4 dl mleka
2 crvena luka
500 g mešanog mlevenog mesa
500 g šampinjona
2 dl soka od paradajza
suvi začin
so
biber,
bosiljak
brašno za pohovanje
ulje
Za preliv:
2 dl kisele pavlake
2 jaja
malo mleka
Priprema:
Paprike poređajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su gotove, prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete. Napravite prvo smesu ko za palačinke od jaja, mleka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke. Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da upiju suvišnu masnoću. Za to vreme na luku dinstajte meveno meso, dodajte sitno naseckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuva. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane musake, kako bi preliv ušao u musaku. Stavite da se peče na 200°C dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati