Uživajte u ukusu.

Sastojci:

  • kašika maslinovog ulja
  • 1 veliki crni luk
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika tucane crvene paprike
  • 1 kocka supe
  • 1 paradajz narezan na kockice ili drobljeni
  • 200 g makarona
  • 2 komada pilećeg belog mesa
  • 1 1/2 šolja izrendane mocarele
  • 1 šolja sveže izrendanog parmezan
  • 1 kašika sveže seckanog peršuna
  • so
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri zagrejte ulje. Dodajte iseckan crni luk i pržite, mešajući, dok ne omekša, nekih 5 minuta. Dodajte beli luk i dinstajte još nekih minut dok ne zamiriše. Zatim sipajte paradajz pire i tucanu crvenu papriku. U međuvremenu kocku supe rastopite u vodi. Dodajte paradajz i supu u šerpu i ostavite da proključa. Skuvajte makarone i piletinu koje isto dodate u šerpu. Sve to pospete sa mocarelom, parmezanom i peršunom i naravno začinite sa solju i biberom. Kada se sir rastopi spremno je za posluživanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs