Uživajte u ukusu.
Sastojci:
- kašika maslinovog ulja
- 1 veliki crni luk
- 3 čena belog luka, mlevena
- 3 kašike paradajz pirea
- 1 kašika tucane crvene paprike
- 1 kocka supe
- 1 paradajz narezan na kockice ili drobljeni
- 200 g makarona
- 2 komada pilećeg belog mesa
- 1 1/2 šolja izrendane mocarele
- 1 šolja sveže izrendanog parmezan
- 1 kašika sveže seckanog peršuna
- so
- sveže mleveni crni biber
Priprema:
U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri zagrejte ulje. Dodajte iseckan crni luk i pržite, mešajući, dok ne omekša, nekih 5 minuta. Dodajte beli luk i dinstajte još nekih minut dok ne zamiriše. Zatim sipajte paradajz pire i tucanu crvenu papriku. U međuvremenu kocku supe rastopite u vodi. Dodajte paradajz i supu u šerpu i ostavite da proključa. Skuvajte makarone i piletinu koje isto dodate u šerpu. Sve to pospete sa mocarelom, parmezanom i peršunom i naravno začinite sa solju i biberom. Kada se sir rastopi spremno je za posluživanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno