Tost na ovakav način je najbolje da jedete svež i topao.
Sastojci:
- 4 kriške tost hleba
- nutela
- 1 srednja banana, iseckana na tanke kolute
- 2 velika jajeta
- 1/4 šolje mleka
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašike cimeta
- oko 2 kašike neslanog putera
Priprema:
Svaku krišku hleba namažite sa nutelom. Ravnomerno dodajte banane na dve kriške u jednakom, ravnom sloju. Na vrh stavite preostale kriške hleba (tako da je nutela okrenuta nadole, dodirujući banane). U veću posudu stavite jaja, mleko, šećer, cimet i umutite da se sjedini. U veliki tiganj dodajte puter i zagrejte na srednje jakoj vatri da se rastopi. Nakon što se puter rastopio, umočite svaki sendvič u napravljenu smesu, sa obe strane i stavite sendviče u tiganj. Pržite otprilike 3-4 minuta po strani, ili dok blago ne poprime zlatnu boju sa obe strane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus