Tost na ovakav način je najbolje da jedete svež i topao.

Sastojci:

  • 4 kriške tost hleba
  • nutela
  • 1 srednja banana, iseckana na tanke kolute
  • 2 velika jajeta
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašike cimeta
  • oko 2 kašike neslanog putera

Priprema:

Svaku krišku hleba namažite sa nutelom. Ravnomerno dodajte banane na dve kriške u jednakom, ravnom sloju. Na vrh stavite preostale kriške hleba (tako da je nutela  okrenuta nadole, dodirujući banane). U veću posudu stavite jaja, mleko, šećer, cimet i umutite da se sjedini. U veliki tiganj dodajte puter i zagrejte na srednje jakoj vatri da se rastopi. Nakon što se puter rastopio, umočite svaki sendvič u napravljenu smesu, sa obe strane i stavite sendviče u tiganj. Pržite otprilike 3-4 minuta po strani, ili dok blago ne poprime zlatnu boju sa obe strane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs