Počastite sebe ovim mađarskim specijalitetom.

Sastojci:

500 g svinjske jetre

1 glavica crnog luka

1 zelena paprika

1 crvena paprika

4 čena belog luka

4 kašičice paste od paradajza

100 g krupno seckane svinjske kobasice

50 g putera

1/2 kašičice crvenog bibera

sirov peršun za posipanje

so i crni biber po ukusu

Priprema:

Očistiti jetru i iseći je na trake. Kobasice iseći na ploške. Naseći luk na polumesece, a paprike na štapiće. Beli luk naseckati sitno. Ispržiti jetru na polovini putera pa je izvaditi. U istoj posudi rastopiti preostali puter i ispržiti kolutiće kobasica. Kad porumene, dodati luk i paprike. Promešati i dodati beli luk. Kad povrće omekša, dodati pastu od paradajza i crveni biber. Sipati 150ml vode i promešati. Vratiti jetru u tiganj i začiniti je solju i crnim biberom. Promešati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: 24kitchen.rs