Fantastična ideja za brz i jednostavan ručak.

Sastojci:

  • 4 bataka
  • kašika senfa
  • malo mlevenog karanfilića
  • so
  • biber
  • 6 kašika ulja
  • 2 kašike susama
  • 200 g mlevenog spanaća
  • 1/2 krastavca
  • 3 paradajza
  • 2 glavice crvenog luka
  • čen belog luka
  • 3 kašike kisele pavlake
  • kašičica šećera

Priprema:

U senf dodajte karanfilić, so, biber i 3 kašike ulja. Tom smesom premažite batake, stavite u činiju i poklopite. Ostavite meso u frižideru oko pola sata. Aluminijumsku foliju premažite uljem, stavite je na tiganj roštilj, preko stavite batake i pecite sa svake strane nekih 12 minuta. U poslednjih minut dva posuti meso susamom. Spanać blanširajte nekih pola minute, pa ga iseckajte. Isitnite krastavac, paradajz, beli i crni luk. Sve pomešajte sa preostalim uljem, kiselom pavlakom i šećerom, pa posolite i pobiberite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs