Fantastična ideja za brz i jednostavan ručak.
Sastojci:
- 4 bataka
- kašika senfa
- malo mlevenog karanfilića
- so
- biber
- 6 kašika ulja
- 2 kašike susama
- 200 g mlevenog spanaća
- 1/2 krastavca
- 3 paradajza
- 2 glavice crvenog luka
- čen belog luka
- 3 kašike kisele pavlake
- kašičica šećera
Priprema:
U senf dodajte karanfilić, so, biber i 3 kašike ulja. Tom smesom premažite batake, stavite u činiju i poklopite. Ostavite meso u frižideru oko pola sata. Aluminijumsku foliju premažite uljem, stavite je na tiganj roštilj, preko stavite batake i pecite sa svake strane nekih 12 minuta. U poslednjih minut dva posuti meso susamom. Spanać blanširajte nekih pola minute, pa ga iseckajte. Isitnite krastavac, paradajz, beli i crni luk. Sve pomešajte sa preostalim uljem, kiselom pavlakom i šećerom, pa posolite i pobiberite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom