Da biste se prisetili starih dana kad su nam doručak najčešće pripremale bake potrebno je malo truda i vremena. Evo kako možete da spremite ukusan i hraniljiv obrok za svoju porodicu.

Potrebno je:

  • 4,5 kuvanih krompira
  • 1 glavica luka
  • 1 kašičica crvene začinske paprike
  • soli po ukusu
  • malo maslaca
  • 4 jaja
  • 100 g slanine
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • ulje
  • biber

Priprema: 

Krompir dobro oprati i skuvati ga sa sve ljuskom. Izvaditi i ostaviti da se prohladi. Oljuštiti ga, a oljuštiti i glavicu crnog luka. Zatim isečemo luk na kolutove i propržimo ga na malo ulja. Izvaditi ga sa strane.

Dimljenu slaninu iseći na tanke šnite. Propriti ga u istoj posudi u kojoj se dinstao luk. Vratimo luk i zajedno dinstamo još malo. Nakon toga izvadimo i luk i slaninu sa strane a u posudu dodamo malo maslaca. Na maslacu propržimo na kriške isečen krompir. Po ukusu dodati papriku i druge začine koje volite. Kratko ga pržimo malo s jedne malo s druge strane.

U posudu zatim ulupamo jaja i posolimo ih. Potom u njih stavimo jednu kašiku seckanog peršuna, izmešamo i u to dodamo dinstani luk. Malo promešati i nako toga odozgo lepo rasporediti kriške reš pečene slaninice. Isključite ringlu i na tihoj vatri sve pržiti još 2,3 minuta.

Uz ovaj doručak poslužiti krišku belog mladog sira i paradjaz isečen na kolutove. Prijatan doručak!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs