Da biste se prisetili starih dana kad su nam doručak najčešće pripremale bake potrebno je malo truda i vremena. Evo kako možete da spremite ukusan i hraniljiv obrok za svoju porodicu.
Potrebno je:
- 4,5 kuvanih krompira
- 1 glavica luka
- 1 kašičica crvene začinske paprike
- soli po ukusu
- malo maslaca
- 4 jaja
- 100 g slanine
- 1 kašika seckanog peršuna
- ulje
- biber
Priprema:
Krompir dobro oprati i skuvati ga sa sve ljuskom. Izvaditi i ostaviti da se prohladi. Oljuštiti ga, a oljuštiti i glavicu crnog luka. Zatim isečemo luk na kolutove i propržimo ga na malo ulja. Izvaditi ga sa strane.
Dimljenu slaninu iseći na tanke šnite. Propriti ga u istoj posudi u kojoj se dinstao luk. Vratimo luk i zajedno dinstamo još malo. Nakon toga izvadimo i luk i slaninu sa strane a u posudu dodamo malo maslaca. Na maslacu propržimo na kriške isečen krompir. Po ukusu dodati papriku i druge začine koje volite. Kratko ga pržimo malo s jedne malo s druge strane.
U posudu zatim ulupamo jaja i posolimo ih. Potom u njih stavimo jednu kašiku seckanog peršuna, izmešamo i u to dodamo dinstani luk. Malo promešati i nako toga odozgo lepo rasporediti kriške reš pečene slaninice. Isključite ringlu i na tihoj vatri sve pržiti još 2,3 minuta.
Uz ovaj doručak poslužiti krišku belog mladog sira i paradjaz isečen na kolutove. Prijatan doručak!
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem