Dolazi lepo vreme i ne želite da provodite previše vremena u kuhinji? Ovaj ukusni porodični ručak napravićete očas posla, a ukućani će biti oduševljeni. Piletina, pirinač i povrće su uvek dobitna kombinacija.
Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 100 g dimljene slanine
- 250 g pirinča
- 250 g mešavine smrznutog povrća (po vašem izboru)
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica karija
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- 2 jajeta
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 dcl vode
- 1 kašika parmezana
- malo suvog peršuna
Priprema:
Piletinu i slaninu isecite na kockice i stavite da se prži na zagrejanom ulju. Začinite sa suvim biljnim začinom, biberom, karijem i slatkom začinskom paprikom. U meso ubacite i zamrznuto povrće, a posle nekog vremena dodajte i beli luk sitno iseckan. Sve vreme mešajte. Dok se to krčka stavite da se pirinač skuva. U veću tepsiju stavite prvo pirinač, pa preko njega meso sa povrćem. Sve to lepo rasporedite. U posudi umutite jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i pola čaše vode. Tu smesu prelijte preko mesa, a zatim pospite malo parmezana svuda kao i peršuna. Ubacite u rernu da se peče na 200°C nekih pola sata.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu