Vikend ručak koji će zadovoljiti i one najprobirljivije.
Sastojci:
- 150 g svinjetine
- 150 g teletine
- senf
- 2 kašike ulja
Mućkalica:
- 150 g crnog luka
- 150 g paprika iz turšije
- kašika paradajz-pirea
- malo supe od mesa
- gustin po potrebi
Priprema:
Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju. Alternativa je gril tiganj odnosno gril toster.
Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom