Za ovaj paprikaš vam ne treba puno vremena, a možete ga služiti uz omiljenu testeninu ili sa pire krompirom.

Sastojci: 

  • belo meso
  • suvi biljni začin
  • biber
  • malo mlevene crvene paprike
  • paradajz sok
  • pečurke
  • malo slanine
  • crni i beli luk

Za zapršku:

  • kisela pavlaka
  • 1 kašika prašna

Priprema: 

U šerpi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte sitno seckani crni i beli luk. Pileći file koji ste začinili, iseckajte na kockice i dodajte u šerpu. Kada se meso proprži sipajte malo mlevene crvene paprike, pa promešajte i dodajte paradajz sok. Šampinjone isecite, pa isto dodajte u šerpu. Krčkajte tako par minuta, pa dodajte zapršku (kiselu pavlaku i brašno lepo sjedinite). Začinite još malo ako želite i neka se krčka još desetak minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs