Za ovaj paprikaš vam ne treba puno vremena, a možete ga služiti uz omiljenu testeninu ili sa pire krompirom.
Sastojci:
- belo meso
- suvi biljni začin
- biber
- malo mlevene crvene paprike
- paradajz sok
- pečurke
- malo slanine
- crni i beli luk
Za zapršku:
- kisela pavlaka
- 1 kašika prašna
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte sitno seckani crni i beli luk. Pileći file koji ste začinili, iseckajte na kockice i dodajte u šerpu. Kada se meso proprži sipajte malo mlevene crvene paprike, pa promešajte i dodajte paradajz sok. Šampinjone isecite, pa isto dodajte u šerpu. Krčkajte tako par minuta, pa dodajte zapršku (kiselu pavlaku i brašno lepo sjedinite). Začinite još malo ako želite i neka se krčka još desetak minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom