Ako volite da jedete piletinu, a dosadili su vam standardni recepti onda isprobajte ovaj. Nećete se pokajati.
Sastojci:
- 40 g kačkavalja
- 3 komada pilećeg filea
- 1 krompir
- 70 g šampinjona
- 2 kašike kisele pavlake
- so, biber
- maslinovo ulje
- suvi biljni začin ili začin za piletinu
Priprema:
Kačkavalj isecite na kockice, krompir isto. Šampinjone isekcajte na listiće i propržite malo. U posudi pomešajte pečurke i krompir, pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte pavlaku, promešajte, pa kačkavalj i opet promešajte. Na svakom komadu filea isecte po dužini jedno tanko parče. Zatim te parčiće sklonite sa strane. Opet rasecite piletinu po dužini, ali nemojte do kraja vam ne bi ispadao fil. Zatim nožem sa obe strane još malo rasecite napravite kao džep. Začinite suvim biljnim začinom ili začinom za piletinu i sa malo maslinovog ulja. Zatim džepove napunite filom i zatvorite onim tankim parčićima mesa što ste odvojili na početku (isto ih začinite i pospite maslinovim uljem). Stavite u vatrostalnu posudu, narendajte kačkavalj preko i pospite sa još malo maslinovog ulja. Pecite na 180°C nekih 20 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem