Ako volite da doručkujte jaja, Džejmi Oliver je otkrio zanimljive načine njihove pripreme. Uživajte u svakom zalogaju.
Poširano jaje
Ako želite da ovaj obrok poslužite za doručak i da bude ukusno neophodno je da jaja budu sveža. Sipajte vodu u šerpu i ostavite da proključa. Zatim sklonite sa strane i neka se malo prohladi (da nestanu mehurići od ključanja). Razbijte jaje u maloj posudi i sipajte u šerpu. Ostavite u vodi nekih 3 minuta. Servirajte na tost hlebu.
*dodatni savet: pre nego što ubacite jaje u šerpu, kašikom promešajte nekoliko puta vodu da bi se belance lepo obmotalo oko žumanceta.
Kajgana na tortilji
Isecite paradajz, stavite na tanjir, pa posolite i pobiberite. Zatim iseckajte korijander i stavite preko paradajza. Iscedite malo limunovog soka preko i stavite malo iseckanih čili paprika. Sa strane iseckajte i avokado i stavite tortilje da se malo ugreju. Napravite kajganu sa iseckanim mladim lukom. Servirajte tako što ćete staviti tortilju, preko malo fila od paradajza, avokada, zatim kajganu. Ako imate neki čili sos možete i to staviti malo preko svega. I na kraju izrendajte kačkavalj preko svega.
Jaja iz rerne
Manju posudu nauljite sa maslinovim uljem sa svih strana. Razbijte 2 jaja, posolite i pobiberite i stavite preko čeri paradajz isečen na četvrtine i manje komade mocarele. Opet malo nauljite i stavite u rernu na nekih 5-6 minuta.
Fritata
Spanać, blitvu i grašak skuvajte. Zatim spanać i blitvu odvojite u jednu posudu, pa posolite, pobiberite i pospite sa malo maslinovog ulja. Grašak izdrobite. Umutite jaja i stavite u tiganj na srednju temperaturu. Posle 2-3 minuta dodajte spanać, blitvu i grašak. Preko toga stavite i rikota sir. Izrendajte parmezan preko. Zatim tiganj prebacite u rernu i podesiten temperaturu na 200°C nekih 4-5 minuta. U međuvremenu iseckajte masline i čili paprike i nauljite ih. Kada fritata bude gotova stavite na vrh.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem