Lagani obrok koji možete praviti za ručak ili večeru.
Sastojci:
- 1 kašika putera
- 1/2 sitno seckanog luka
- 3 srednje šargarepe isečene na kockice
- 2 viršle iseckane na kockice
- 1 čen belog luka
- 1 kašika ulja
- 2 1/2 šolja kuvanog belog pirinača
- 2 umućena jaja
- 2/3 šolje smrznutog graška
- 2 kašike soja sosa
Priprema:
U tiganju rastopite puter. Dodajte luk, šargarepu i viršlu i propržite dok luk ne postane staklast, 3-5 minuta. Dodajte beli luk i još malo pržite. Zatim dodajte pirinač i kada bude gotovo, sklonite pirinač sa povrćem na jedan kraj tiganja i dodajte umućena jaja. Kada se skuvaju pomešajte sa pirinčem. Dodajte grašak i sojin sos i promešajte da se sjedini.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno