Lagani obrok koji možete praviti za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 1 kašika putera
  • 1/2 sitno seckanog luka
  • 3 srednje šargarepe isečene na kockice
  • 2 viršle iseckane na kockice
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika ulja
  • 2 1/2 šolja kuvanog belog pirinača
  • 2 umućena  jaja
  • 2/3 šolje smrznutog graška
  • 2 kašike soja sosa

Priprema:

U tiganju rastopite puter. Dodajte luk, šargarepu i viršlu i propržite dok luk ne postane staklast, 3-5 minuta. Dodajte beli luk i još malo pržite. Zatim dodajte pirinač i kada bude gotovo, sklonite pirinač sa povrćem na jedan kraj tiganja i dodajte umućena jaja. Kada se skuvaju pomešajte sa pirinčem. Dodajte grašak i sojin sos i promešajte da se sjedini.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs