Ručak kakav su pravile naše bake.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • 1/2 limuna
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica meda

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Krompir oprati i osušiti. Staviti u rernu i peći oko 50 minuta.

2. Za umak iscediti prvo limun i izmešati ga sa kiselom pavlakom, medom, solju i biberom po ukusu.

3. Kada se krompir prohladi oljuštiti koru samo na vrhu i pažljivo kašičicom napraviti rupu. Sipati sos u rupe i ukrasiti svežom mirođijom. Servirati toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs