Ručak kakav su pravile naše bake.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- 1/2 limuna
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica meda
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Krompir oprati i osušiti. Staviti u rernu i peći oko 50 minuta.
2. Za umak iscediti prvo limun i izmešati ga sa kiselom pavlakom, medom, solju i biberom po ukusu.
3. Kada se krompir prohladi oljuštiti koru samo na vrhu i pažljivo kašičicom napraviti rupu. Sipati sos u rupe i ukrasiti svežom mirođijom. Servirati toplo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno