Servirajte sa pirinčem, testeninom ili pire krompirom.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 srednja crna luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 90 g slanine
  • 4 kašike mlevene crvene paprike
  • 3 čena belog luka
  • 800 g pilećih grudi
  • 400 g paradajza
  • so i biber

Priprema: 

U većoj šerpi na maslinovom ulju prodinstajte isekcani crni luk, iseckane paprike dok ne omekšaju, nekih 5 minuta. Dodajte slaninu koju ste iseckali i pojačajte temperaturu. Pržite dok slanina, luk i paprike ne dobiju boju. Smanjite temperaturu i dodajte crvenu mlevenu papriku i sitno seckan beli luk. Kratko propržite. Dodajte piletinu isečenu na kockice, iseckan paradajz, so i biber i ostavite da se kuva poklopljeno. Dodajte malo vode ako vidite da fali tečnosti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs