Servirajte sa pirinčem, testeninom ili pire krompirom.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 srednja crna luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 90 g slanine
- 4 kašike mlevene crvene paprike
- 3 čena belog luka
- 800 g pilećih grudi
- 400 g paradajza
- so i biber
Priprema:
U većoj šerpi na maslinovom ulju prodinstajte isekcani crni luk, iseckane paprike dok ne omekšaju, nekih 5 minuta. Dodajte slaninu koju ste iseckali i pojačajte temperaturu. Pržite dok slanina, luk i paprike ne dobiju boju. Smanjite temperaturu i dodajte crvenu mlevenu papriku i sitno seckan beli luk. Kratko propržite. Dodajte piletinu isečenu na kockice, iseckan paradajz, so i biber i ostavite da se kuva poklopljeno. Dodajte malo vode ako vidite da fali tečnosti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Zapečeni pileći file sa sirom i paradajzom
Slane rafaelo kuglice sa piletinom i kikirikijem
Recept za domaći jafa kolač
Kako da ćufte ostanu sočne i nakon prženja