Servirajte sa pirinčem, testeninom ili pire krompirom.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 srednja crna luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 90 g slanine
- 4 kašike mlevene crvene paprike
- 3 čena belog luka
- 800 g pilećih grudi
- 400 g paradajza
- so i biber
Priprema:
U većoj šerpi na maslinovom ulju prodinstajte isekcani crni luk, iseckane paprike dok ne omekšaju, nekih 5 minuta. Dodajte slaninu koju ste iseckali i pojačajte temperaturu. Pržite dok slanina, luk i paprike ne dobiju boju. Smanjite temperaturu i dodajte crvenu mlevenu papriku i sitno seckan beli luk. Kratko propržite. Dodajte piletinu isečenu na kockice, iseckan paradajz, so i biber i ostavite da se kuva poklopljeno. Dodajte malo vode ako vidite da fali tečnosti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus