U originalnom receptu treba da stavite ljutih papričica isto koliko i paprika. Ako ste ljubitelj začinjene hrane onda možete da spremite i na taj način.
Sastojci:
- 1 kg bataka i karabataka
- 3 glavice crnog luka
- 3 veća paradajza
- 3 čena bela luka
- 100 g pirinča
- 3 kg paprika
- 1 veća šargarepa
- 1 kocka supe
- ulje
- suvi začin, biber
Priprema:
Meso začinite sa suvim začinom i biberom, a zatim ih propržite na malo ulja. Da biste lakše propržili meso možete ga malo prorezati. Meso ne treba skroz da se proprži, nego da malo dobije boju. Zatim ga izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte iseckan crni luk, izrendanu šargarepu i neka se to lagano prodinsta. Na pola dinstanja dodajte iseckan beli luk i očišćen paradajz koji ste isekli na kockice. Dok sok nije ispario, dodajte iseckanu papriku. Kada paprika omekša, dodajte opran pirinač. Zatim dodajte kocku za supu koju ste izmrvili, suvi začin i biber. Sve lepo promešajte. Još malo prodinstajte, pa sipajte u tepsiju. Preko povrća stavite meso i zalijte vrelom vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 25min.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus