U originalnom receptu treba da stavite ljutih papričica isto koliko i paprika. Ako ste ljubitelj začinjene hrane onda možete da spremite i na taj način.
Sastojci:
- 1 kg bataka i karabataka
- 3 glavice crnog luka
- 3 veća paradajza
- 3 čena bela luka
- 100 g pirinča
- 3 kg paprika
- 1 veća šargarepa
- 1 kocka supe
- ulje
- suvi začin, biber
Priprema:
Meso začinite sa suvim začinom i biberom, a zatim ih propržite na malo ulja. Da biste lakše propržili meso možete ga malo prorezati. Meso ne treba skroz da se proprži, nego da malo dobije boju. Zatim ga izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte iseckan crni luk, izrendanu šargarepu i neka se to lagano prodinsta. Na pola dinstanja dodajte iseckan beli luk i očišćen paradajz koji ste isekli na kockice. Dok sok nije ispario, dodajte iseckanu papriku. Kada paprika omekša, dodajte opran pirinač. Zatim dodajte kocku za supu koju ste izmrvili, suvi začin i biber. Sve lepo promešajte. Još malo prodinstajte, pa sipajte u tepsiju. Preko povrća stavite meso i zalijte vrelom vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 25min.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem