Predlog za porodični ručak.
Sastojci:
Za meso:
- 2 svinjska slabina, bez masnoće
- 3 kašike braon šećer
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika belog luka u prahu
- malo soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Za karfiol:
- 1 veliki crni luk, isečen na kockice
- 4 praziluka, tanko isečena
- 3 čena belog luka, mleveni
- 2 kašičice mlevenog kumina
- 2 kašičice čilija u prahu
- 1 kašičica bibera ili ljute mlevene paprike
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 velika glava karfiola, isečena na cvetove
- 1 konzerva isečenog pelata
- 1 flaša piva
- 3 šolje pilećeg bujona
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U meso utrljajte smeđi šećer, čili u prahu i beli luk u prahu, pa posolite. Sipajte i 2 kašike maslinovog ulja i prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 1 sat i 15 minuta. Neka se malo ohladi, a zatim isecite na sitne komade. U međuvremenu, u velikom loncu na umerenoj vatri zagrejte preostalo ulje. Dodajte luk, praziluk, beli luk, kumin, čili u prahu i ljutu alevu i kuvajte dok ne omekša, 8 minuta. Posolite. Umešajte paradajz pire i kuvajte minut. Dodajte karfiol, pelat, pivo i bujon. Na kraju dodajte svinjetinu i još malo kuvajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom