I da niste ljubitelj slatkog kupusa, ovako pripremljen će vam se sigurno dopasti. Jelo za celu porodicu spremljeno kao musaka. Probajte!
Sastojci za kupus:
- 1,5 kg svežeg kupusa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- malo tucane paprike
- 1 srednji krompir
- 1 šargarepa
- 3 čena belog luka
Sastojci za meso:
- 3 kašike ulja
- 1 praziluk
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kašičica suvog začina
- ½ kašičica bibera
Za prelivanje:
- 3 jajeta
- 500 ml jogurta
- 1 dcl mleka
Priprema:
Isecite kupus i stavite u šerpu u koju ste sipali 3-4 kašike ulja. Dodajte so, biber i tucane ljute paprike i suvi biljni začin. Dinstajte na srednjoj temepreaturi, povremeno dodajuću vodu. Mešajte. U kupus dodajte naseckane šargarepe i krompir na trakice. U drugu šerpu sipajte 3 kašike ulje i dodajte iseckan praziluk i malo posolite. Kada se praziluk proprži dodajte mleveno meso. Dodajte suvi biljni začin i biber po ukusu. Kupus dinstajte nekih 45 minuta i pred kraj dodajte iseckan beli luk. U keramičku posudu stavite jedan red kupusa, zatim mleveno meso, pa opet red kupusa. Napravite smesu od jaja, tako što ćete ih ulupati, pa dodajte jogurt i malo mleka. Tom smesom prelijte jelo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 35-40 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem