I da niste ljubitelj slatkog kupusa, ovako pripremljen će vam se sigurno dopasti. Jelo za celu porodicu spremljeno kao musaka. Probajte!

Sastojci za kupus:

  • 1,5 kg svežeg kupusa
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • malo tucane paprike
  • 1 srednji krompir
  • 1 šargarepa
  • 3 čena belog luka

Sastojci za meso:

  • 3 kašike ulja
  • 1 praziluk
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica suvog začina
  • ½ kašičica bibera

Za prelivanje:

  • 3 jajeta
  • 500 ml jogurta
  • 1 dcl mleka

Priprema: 

Isecite kupus i stavite u šerpu u koju ste sipali 3-4 kašike ulja. Dodajte so, biber i tucane ljute paprike i suvi biljni začin. Dinstajte na srednjoj temepreaturi, povremeno dodajuću vodu. Mešajte. U kupus dodajte naseckane šargarepe i krompir na trakice. U drugu šerpu sipajte 3 kašike ulje i dodajte iseckan praziluk i malo posolite. Kada se praziluk proprži dodajte mleveno meso. Dodajte suvi biljni začin i biber po ukusu. Kupus dinstajte nekih 45 minuta i pred kraj dodajte iseckan beli luk. U keramičku posudu stavite jedan red kupusa, zatim mleveno meso, pa opet red kupusa. Napravite smesu od jaja, tako što ćete ih ulupati, pa dodajte jogurt i malo mleka.  Tom smesom prelijte jelo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 35-40 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: jecasvastarica/youtube