I da niste ljubitelj slatkog kupusa, ovako pripremljen će vam se sigurno dopasti. Jelo za celu porodicu spremljeno kao musaka. Probajte!
Sastojci za kupus:
- 1,5 kg svežeg kupusa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- malo tucane paprike
- 1 srednji krompir
- 1 šargarepa
- 3 čena belog luka
Sastojci za meso:
- 3 kašike ulja
- 1 praziluk
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kašičica suvog začina
- ½ kašičica bibera
Za prelivanje:
- 3 jajeta
- 500 ml jogurta
- 1 dcl mleka
Priprema:
Isecite kupus i stavite u šerpu u koju ste sipali 3-4 kašike ulja. Dodajte so, biber i tucane ljute paprike i suvi biljni začin. Dinstajte na srednjoj temepreaturi, povremeno dodajuću vodu. Mešajte. U kupus dodajte naseckane šargarepe i krompir na trakice. U drugu šerpu sipajte 3 kašike ulje i dodajte iseckan praziluk i malo posolite. Kada se praziluk proprži dodajte mleveno meso. Dodajte suvi biljni začin i biber po ukusu. Kupus dinstajte nekih 45 minuta i pred kraj dodajte iseckan beli luk. U keramičku posudu stavite jedan red kupusa, zatim mleveno meso, pa opet red kupusa. Napravite smesu od jaja, tako što ćete ih ulupati, pa dodajte jogurt i malo mleka. Tom smesom prelijte jelo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 35-40 minuta.
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta