Možete kombinovati sa različitim punjenjima, možete da pohujete, da marinirate, pa pečete u rerni. Možete služiti sa prilogom po želji.
Sastojci:
- bataci
- trapist kačkavalj (ili po izboru)
- praška šunka (ili po izboru)
- 2 kašike kisele pavlake ili krem sira
Priprema:
Mesod odvojite od kosti, ali pazite da meso ostane u jednom komadu. Meso posolite i dobro izlupajte čekićem za meso. Premažite sa pavlakom, zatim preko stavite kačkavalj, šunku i urolajte. Spojite čačkalicom sa svih strana, da fil ne iscuri, pa ih izvadite kada je meso pečeno. Stavite u vatrostalnu činiju obloženuu aluminijumskom folijom, pa poklopite. Pecite na 200°C preliveno sa malo ulja. Pred kraj pečenja skinite poklopac da meso porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: serpica.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom