Ako do sada niste spremali paprikaš sa dimljenom mlevenom paprikom onda obavezno isprobajte. Ukus i miris ovog jela na kašiku će vas raspametiti.
Sastojci:
- 1/2 kg piletine sa kostima
- 200 g krompira
- 1 paprika šilja
- 1 kašika paradajz pirea
- so, suvi začin, biber
- lovorov ist
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 1 kašičica crvene dimljene paprike
- peršun
Priprema:
Propržite piletinu na dobro zagrejanom ulju. Krompir operite, oljuštite i isecite na sitnije komade, a papriku očistite od semeni i isecite na trake. U meso dodajte paprike i posolite, pa promešajte. Kada paprike puste sok i meso još porumeni, dodajte krompir, seckani peršun, lovorov list, paradajz pire. Još malo posolite, dodajte suvi začin i biber, pa zalijte sa vrućom vodom. Poklopite i kuvajte dok ne omekša. U manjoj šerpici zagrejte malo ulja dodajte slatku i dimljenu papriku, promešajte i odmah sklonite. Nipošto ne sme da zagori. Napravljenu smesu sipajte u paprikaš. Promešajte, ukoliko je krompir gotov ostavite još 5 minuta da dimljena paprika pusti miris, a ako nije ostavite dok krompir ne bude gotov. Naravno poklopite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem