Ako do sada niste spremali paprikaš sa dimljenom mlevenom paprikom onda obavezno isprobajte. Ukus i miris ovog jela na kašiku će vas raspametiti.

Sastojci:

  • 1/2 kg piletine sa kostima
  • 200 g krompira
  • 1 paprika šilja
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so, suvi začin, biber
  • lovorov ist
  • 1 kašičica slatke crvene paprike
  • 1 kašičica crvene dimljene paprike
  • peršun

Priprema:

Propržite piletinu na dobro zagrejanom ulju. Krompir operite, oljuštite i isecite na sitnije komade, a papriku očistite od semeni i isecite na trake. U meso dodajte paprike i posolite, pa promešajte. Kada paprike puste sok i meso još porumeni, dodajte krompir, seckani peršun, lovorov list, paradajz pire. Još malo posolite, dodajte suvi začin i biber, pa zalijte sa vrućom vodom. Poklopite i kuvajte dok ne omekša. U manjoj šerpici zagrejte malo ulja dodajte slatku i dimljenu papriku, promešajte i odmah sklonite. Nipošto ne sme da zagori. Napravljenu smesu sipajte u paprikaš. Promešajte, ukoliko je krompir gotov ostavite još 5 minuta da dimljena paprika pusti miris, a ako nije ostavite dok krompir ne bude gotov. Naravno poklopite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuhajipeci