Šta da kuvam danas? Koliko puta ste samo pomislile ili izgovorile ovu rečenicu? Ukoliko je ponavljate gotovo svakog dana ovo je odličan predlog za vas.

Donosimo vam 3 recepta za ručak, i svako jelo je gotovo za pola sata.

Ćufte sa kačkavaljem

3 različite IDEJE za današnji RUČAK: Svako jelo se priprema za oko POLA SATA (RECEPTI)
Foto: Privatna arhiva cuftice-1-640x371

Sastojci:

  • pola kilograma mlevenog mesa (najbolje mešanog)
  • 100 g kačkavalja
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 čaša paradajz soka
  • 1 šaše pavlake
  • so i biber
  • ulje

Priprema:

U mleveno meso dodati iseckan luk – crni i beli, so i biber po ukusu. Dobro umešati i vlažnim rukama praviti loptice. Pržiti u dubljem tiganju sa malo ulja. Kada porumene, dodati pomešan paradajz sok sa pavlakom i preliti po ćufticama. Blago promešajte. Kada su ćuftice gotove, pospite po njima i sosu rendani kačkavalj. Zapecite još 10ak min. Služiti toplo.

Zapečena piletina sa tikvicama

3 različite IDEJE za današnji RUČAK: Svako jelo se priprema za oko POLA SATA (RECEPTI)
Foto: Shutterstock brz-i-jednostavan-rucak-zapecena-piletina-sa-tikvicama-640x427

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 pileća filea
  • so, biber
  • 30 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Tikvice iseckajte na kockice i posolite. Piletinu isto iseckajte na kockice i dodajte u posudu gde su tikvice. Dodajte jaja i malo soli, bibera i pavlake. Lepo promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Pecite na 180°C 30 minuta. Izvadite iz rerne i dodajte malo narendanog kačkavalja. Pecite još 10 minuta.

Lazanje sa krompirom

3 različite IDEJE za današnji RUČAK: Svako jelo se priprema za oko POLA SATA (RECEPTI)
Foto: Shutterstock lazanje_4-1

Sastojci

  • 1,5 kg krompira
  • 200 g salame ili šunkarice
  • pola dcl ulja
  • 3 pune kašike brašna
  • 7 dcl mleka
  • biber, so

Priprema

Krompir oguliti i ceo skuvati u slanoj vodi.

Za bešamel, zagrejati ulje, dodati brašno i propržiti nekoliko minuta. Polako dodavati mleko stalno mešajući. Posoliti i pobiberiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne, nekoliko minuta. Skloniti sa vatre i dodati sitno seckanu salamu.

U podmazanu tepsiju srednje veličine ređati krompir sečen na deblje kolutove. Ako nije dovoljno slan, malo posoliti. Sipati preko bešamel sa salamom, ređati još jedan red krompira i zapeći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs