Musaku ste sigurno pravili sa raznim povrćem, ali umesto mlevenog mesa isprobajte prašku šunku. Recept je toliko jednostavan, a ukusan. Za pečenje vam treba svega 15 minuta.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 300 g šunke
- 3-4 komada jaja
- 200 g kačkavalja
- 2 glavice luka
- 500 ml mleka
- biber, so
- ulje
Priprema:
Krompir očistite i obarite u vodi koju ste posolili. Zatim luk iseckajte na rebarca i propržite u ulju. Obareni krompir iseckajte na kolutove.
Ređajte u nauljenu tepsiju krompir, šunku isečenu na kockice, izrendani kačkavalj i preko upržen luk. Tako ponavljajte dok ne utrošite namirnice. Krompirom zatvarate.
Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte mleko i prelijte preko krompira. Sipajte pola preliva, pa negde na sredini pečenja dodajte ostatak preliva.
Pecite na 180°C nekih 15-20 minuta. Kada se ispeče izrendajte još malo kačkavalja preko i vaše jelo je gotovo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus