Nedelja je dan za odmor, ali opet treba i nešto jesti. Pripremite piletinu i krompir na ovaj način, jer ne samo da je ukusno nego ćete i malo vremena provesti u kuhinji.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 600 g krompira
  • so, biber
  • 1 kašika ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 jaje

Priprema:

Meso isecite na manje komade, posolite i pobiberite. Krompir iseckajte na kockice i stavite u vatrostalnu posudu. Posolite i pobiberite i dodajte kašiku ulja. Promešajte, pa preko poređajte meso. Prekrijte folijom i pecite 35 minuta na 200°C.

Pavlaku, jaje, so i biber pomešajte. Po želji možete dodati još neki začin. Posle pola sata izvadite krompir i meso i prelijte pavlakom. Vratite na još 15 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmolako