Nedelja je dan za odmor, ali opet treba i nešto jesti. Pripremite piletinu i krompir na ovaj način, jer ne samo da je ukusno nego ćete i malo vremena provesti u kuhinji.
Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 600 g krompira
- so, biber
- 1 kašika ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 jaje
Priprema:
Meso isecite na manje komade, posolite i pobiberite. Krompir iseckajte na kockice i stavite u vatrostalnu posudu. Posolite i pobiberite i dodajte kašiku ulja. Promešajte, pa preko poređajte meso. Prekrijte folijom i pecite 35 minuta na 200°C.
Pavlaku, jaje, so i biber pomešajte. Po želji možete dodati još neki začin. Posle pola sata izvadite krompir i meso i prelijte pavlakom. Vratite na još 15 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmolako
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus