Dajte vašoj supi drugačiji ukus, evo kako.

A ukoliko više volite griz knedle pročitajte OVDE koja je tajna njihove pripreme.

Sastojci:

  • 50 g crvenog luka
  • čen zgnječenog belog luka
  • kašika peršuna
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • 2 kašike prezli
  • 5 kašika pšeničnog griza
  • pileća masnoća ili 1/2 dl ulja
  • jaje
  • 200 g pileće džigerice

Priprema:

1.Pileću džigericu dobro operite i prosušite. Na pilećoj masnoći ili ulju ispržite kratko luk i dodajte kroz presu usitnjen beli luk. Džigericu usitnite ili sameljite na mašini za mlevenje mesa. Dodajte ohlađen pržen luk i seckan peršunov list. Sve dobro usitnite da dobijete kremastu masu.

2. U duboku posudu stavite džigericu, jaje, griz, alevu papriku i prezle. Količina griza je okvirna, zavisi od toga koliko je sama smesa žitka, kao i da li želite da knedlice budu žilave, tvrde ili mekane. Gotovu smesu ostavite bar pola sata da se griz dobro natopi. Sa dve velike kašike formirajte knedlice. Uzmite punu kašiku smese za knedlice, pa je premećući iz kašike u kašiku pretvorite u valjušak ili kuglicu. Kašike moraju da budu mokre kako biste sprečili lepljenje. Kuvajte u supi 15 minuta, a ako ste ih zamrznuli i sad ih koristite, kuvajte 5 minuta duže.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs