Dajte vašoj supi drugačiji ukus, evo kako.
A ukoliko više volite griz knedle pročitajte OVDE koja je tajna njihove pripreme.
Sastojci:
- 50 g crvenog luka
- čen zgnječenog belog luka
- kašika peršuna
- kašičica slatke mlevene paprike
- 2 kašike prezli
- 5 kašika pšeničnog griza
- pileća masnoća ili 1/2 dl ulja
- jaje
- 200 g pileće džigerice
Priprema:
1.Pileću džigericu dobro operite i prosušite. Na pilećoj masnoći ili ulju ispržite kratko luk i dodajte kroz presu usitnjen beli luk. Džigericu usitnite ili sameljite na mašini za mlevenje mesa. Dodajte ohlađen pržen luk i seckan peršunov list. Sve dobro usitnite da dobijete kremastu masu.
2. U duboku posudu stavite džigericu, jaje, griz, alevu papriku i prezle. Količina griza je okvirna, zavisi od toga koliko je sama smesa žitka, kao i da li želite da knedlice budu žilave, tvrde ili mekane. Gotovu smesu ostavite bar pola sata da se griz dobro natopi. Sa dve velike kašike formirajte knedlice. Uzmite punu kašiku smese za knedlice, pa je premećući iz kašike u kašiku pretvorite u valjušak ili kuglicu. Kašike moraju da budu mokre kako biste sprečili lepljenje. Kuvajte u supi 15 minuta, a ako ste ih zamrznuli i sad ih koristite, kuvajte 5 minuta duže.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus