Posna trpeza ne mora da bude jednolična, pripremite jednako ukusan pire krompir u posnoj varijanti.
Sastojci:
- 0,5 kg belog krompira
- 1,l vode
- ½ dl ulja
- malo soli
- 3 manja čena belog luka
- sveža mirođija
- biber u zrnu
Priprema:
1. Oljuštite krompir, dobro ga operite i iseckajte ga na četvrtine. Posolite vodu i u nju dodajte krompir i nekoliko zrna bibera. Kuvajte sve zajedno na blagoj vatri dok krompir dobro ne omekša.
2. Za to vreme izgnječite 3 čena belog luka i sitno iseckajte mirođiju.
3. Kada krompir bude gotov, ocedite ga od vode, a zatim ga gnječite uz dodavanje ulja i belog luka. Pobiberite ga sveže mlevenim biberom, a zatim opet sve izgnječite. Obavezno probajte pire kako biste utvrdili da su ukusi dobro izmešani i podešeni.
4. Na kraju krompir pire pospite svežom mirođijom i poslužite ga dok je još topao kao dodataj jelu.
U posni krompir pire možete staviti i komadić posnog margarina i sojino mleko.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.