Posna trpeza ne mora da bude jednolična, pripremite jednako ukusan pire krompir u posnoj varijanti.
Sastojci:
- 0,5 kg belog krompira
- 1,l vode
- ½ dl ulja
- malo soli
- 3 manja čena belog luka
- sveža mirođija
- biber u zrnu
Priprema:
1. Oljuštite krompir, dobro ga operite i iseckajte ga na četvrtine. Posolite vodu i u nju dodajte krompir i nekoliko zrna bibera. Kuvajte sve zajedno na blagoj vatri dok krompir dobro ne omekša.
2. Za to vreme izgnječite 3 čena belog luka i sitno iseckajte mirođiju.
3. Kada krompir bude gotov, ocedite ga od vode, a zatim ga gnječite uz dodavanje ulja i belog luka. Pobiberite ga sveže mlevenim biberom, a zatim opet sve izgnječite. Obavezno probajte pire kako biste utvrdili da su ukusi dobro izmešani i podešeni.
4. Na kraju krompir pire pospite svežom mirođijom i poslužite ga dok je još topao kao dodataj jelu.
U posni krompir pire možete staviti i komadić posnog margarina i sojino mleko.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus