Posna trpeza ne mora da bude jednolična, pripremite jednako ukusan pire krompir u posnoj varijanti.

Sastojci:

  • 0,5 kg belog krompira
  • 1,l vode
  • ½ dl ulja
  • malo soli
  • 3 manja čena belog luka
  • sveža mirođija
  • biber u zrnu

Priprema:

1. Oljuštite krompir, dobro ga operite i iseckajte ga na četvrtine. Posolite vodu i u nju dodajte krompir i nekoliko zrna bibera. Kuvajte sve zajedno na blagoj vatri dok krompir dobro ne omekša.

2. Za to vreme izgnječite 3 čena belog luka i sitno iseckajte mirođiju.

3. Kada krompir bude gotov, ocedite ga od vode, a zatim ga gnječite uz dodavanje ulja i belog luka. Pobiberite ga sveže mlevenim biberom, a zatim opet sve izgnječite. Obavezno probajte pire kako biste utvrdili da su ukusi dobro izmešani i podešeni.

4. Na kraju krompir pire pospite svežom mirođijom i poslužite ga dok je još topao kao dodataj jelu.

Napomena:

U posni krompir pire možete staviti i komadić posnog margarina i sojino mleko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: opanak.rs