Senf, kari, piletina - kombinacija koja nikada ne omane! A kada dodate i pavlaku - još sočnije!

Potrebni sastojci:

  • 400 grama pilećeg filea
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica senfa
  • malo soli, bibera
  • 150 grama trapista

Priprema:

Napraviti kompaktnu smesu od svih navedenih sastojaka.(osim trapista i filea)

Umakati tanko isečene pileće šnicle u smesu i ređati u podmazanu vatrostalnu posudu. Poklopiti i peći na 220 stepeni oko 45 minuta.

Na kraju narendati trapist odozgo i vratiti u rernu na jos 5 minuta.

Piletina odlično ide uz pirinač ili pečeni krompir.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stil.kurir.rs