Ako boraniju napravite sa zaprškom od jogurta i brašna, zavoleće je i oni što su bili skeptični kada je ovo jelo u pitanju. Poslužite je sa pire krompirom ili ako ste ljubitelj mesa, sa nekom šniclom po vašem ukusu.
Sastojci:
- 1 kesa smrznute boranije
- 1 šargarepa
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- crvena začinska paprika (po želji)
- so, biber
- 1 kašika brašna
- jogurt
Priprema:
Kratko propržite sitno seckan crni i beli luk, kao i kolutove šargarepe. Zatim dodajte boraniju i iseckan peršun, pa sve zajedno dinstajte 5 minuta. Sipajte začinsku papriku i dobro promešajte. Zatim dodajte vodu, posolite i pobiberite.
Sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i na tihoj vatri poklopljeno kuvajte oko 20 minuta.
U manjoj činiji pomešajte brašno i nekoliko kašika jogurta, pa dobro promešajte. Zatim sipajte ostatak jogurta i sve sjedinite. Sipajte jogurt u boraniju polako, pri tom mešajte sve vreme. Kuvajte još oko 5-10 minuta do željene gustine, a za to vreme nekoliko puta promešajte.
Na kraju još ukrasiti seckanim peršunovim lišćem.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno