Ako boraniju napravite sa zaprškom od jogurta i brašna, zavoleće je i oni što su bili skeptični kada je ovo jelo u pitanju. Poslužite je sa pire krompirom ili ako ste ljubitelj mesa, sa nekom šniclom po vašem ukusu.

Sastojci:

  • 1 kesa smrznute boranije
  • 1 šargarepa
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • svež peršun
  • crvena začinska paprika (po želji)
  • so, biber
  • 1 kašika brašna
  • jogurt

Priprema:

Kratko propržite sitno seckan crni i beli luk, kao i kolutove šargarepe. Zatim dodajte boraniju i iseckan peršun, pa sve zajedno dinstajte 5 minuta. Sipajte začinsku papriku i dobro promešajte. Zatim dodajte vodu, posolite i pobiberite.

Sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i na tihoj vatri poklopljeno kuvajte oko 20 minuta.

U manjoj činiji pomešajte brašno i nekoliko kašika jogurta, pa dobro promešajte. Zatim sipajte ostatak jogurta i sve sjedinite. Sipajte jogurt u boraniju polako, pri tom mešajte sve vreme. Kuvajte još oko 5-10 minuta do željene gustine, a za to vreme nekoliko puta promešajte.

Na kraju još ukrasiti seckanim peršunovim lišćem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvanjeodsrca