Ovo je izmišljena “karađorđeva”. A nije ni slično, jer, niti je masno, niti je teško, niti nezdravo. A, veoma, onako izdašno, ljupko i ukusno!
Piletina, naravno...
Potrebno je:
- pileće belo
- 300 g spanaća, prethodno obarenog i iseckanog
- belog luka koliko volite, sitno iseckanog
- tvrd sir isečen na tanke kriške
- jedno belance ulupano s malo vode
- hlebne mrvice
- malo maslinovog ulja
- so
- biber, začini po želji
Priprema:
Na svako tanko isečeno parče mesa, koje ste prethodno začinili, stavite jednu krišku sira, a preko nje spanać, pa pospite belim lukom.
Nežno zaviti tako da krenete da savijate od užeg dela mesa. Nije potrebna čačkalica. Odmah rolnicu uvaljate u belance, potom u mrvice, a onda stavite na prethodno lako nasprejisanu tepsiju, tako da je spoj rolnice dole. Tepsiju je najbolje obložiti pek papirom, da se rolnice ne bi zalepile.
Peći u u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 45-50 minuta, a ako imate rernu sa fenom, onda oko 40 minuta bez okretanja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: mooshema.com
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način