Ovo je izmišljena “karađorđeva”. A nije ni slično, jer, niti je masno, niti je teško, niti nezdravo. A, veoma, onako izdašno, ljupko i ukusno!

Piletina, naravno...

Potrebno je:

  • pileće belo
  • 300 g spanaća, prethodno obarenog i iseckanog
  • belog luka koliko volite, sitno iseckanog
  • tvrd sir isečen na tanke kriške
  • jedno belance ulupano s malo vode
  • hlebne mrvice
  • malo maslinovog ulja
  • so
  • biber, začini po želji

Priprema:

Na svako tanko isečeno parče mesa, koje ste prethodno začinili, stavite jednu krišku sira, a preko nje spanać, pa pospite belim lukom.

Nežno zaviti tako da krenete da savijate od užeg dela mesa. Nije potrebna čačkalica. Odmah rolnicu uvaljate u belance, potom u mrvice, a onda stavite na prethodno lako nasprejisanu tepsiju, tako da je spoj rolnice dole. Tepsiju je najbolje obložiti pek papirom, da se rolnice ne bi zalepile.

Peći u u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 45-50 minuta, a ako imate rernu sa fenom, onda oko 40 minuta bez okretanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: mooshema.com